Sunny Side Up Toast
4 "HÄLSOSAMMA" PRODUKTER
SOM LURAR DIG

Vissa matprodukter som marknadsförs som hälsosamma är precis tvärtom. Dom bidrar till viktökning och kan ställa till det på olika sätt i kroppen.

 

 

1. Agave

Marknadsförs som G.I så att gemeneman tror att man kommer gå ner i vikt om man använder Agave som substitut. Agave påverkar inte blodsockret så jättemycket eftersom det är fruktos. Men när det kommer till att gå ner i fettprocent så är det istället något av en bov. Agave kan till och med förvandla hälsosamt fett i kroppen till ohälsosamt.

 

2. Hälsosamma dressingar

Håll dig undan från till exempel yoghurt-dressingar som många gånger marknadsförs som hälsosamma. Många innehåller Karragenan som är ett förtjockningsmedel och stabiliseringsmedel som är inflammatoriskt och som i vissa studier visat på att kunna vara cancerframkallande i nerbrytningsprocessen.

 

3. Äggvita

Folk som tränar mycket undviker oftast äggulan och fokuserar enbart på att få i sig vitan. Det går ju även att köpa enbart vita. Sanningen är den att det är i gulan alla vitaminer A, E och D finns. Äggvitan består av ganska låg kvalitet av protein.

 

4. Ezekiel-bröd

Marknadsförs som det nyttigaste brödet i hela världen. Men egentligen är det bara ett bröd vars korn har startat spiringprocessen en aning. Det kan göra brödet något enklare för matsmältningen. Brödet är fortfarande rikt på kolhydrater och gluten.