FÅ EN BRA START PÅ DAGEN

För att få bästa möjliga förutsättningar för en lyckad dag, är det viktigt med en bra start. Det vi nu ska gå igenom handlar inte om att äta en nyttig frukost för att sen vara redo för dagen. Nej, våra förslag kommer kanske verka simpla eller konstiga, men dom fungerar.

 

Här kommer våra fem bästa tips för att få en så bra start på dagen som möjligt:

1. Bädda sängen

Det absolut första du ska göra när du vaknar är att bädda din säng. Det kanske låter betydelselöst men det handlar egentligen inte om själva sängen utan om att du direkt när du vaknar utför ett åtagande. Du ramar in ditt medvetande med ”uppdrag utfört” redan på morgonen.

 

2. En god natts sömn

Intala dig själv att du har sovit bra. Oavsett om det stämmer eller inte. Även om du bara har sovit ok så säg att du har sovit jättebra om någon frågar dig. Det går att lura hjärnan och vi vill inte ha några negativa tankar när vi ska få en bra start på dagen.

 

3. Var tacksam

Steg tre för att få en så bra start på dagen som möjligt är att skriva ner tre saker som du är tacksam för. Det behöver inte vara magnifika saker men det är viktigt att du skriver ner tre stycken. ”Jag är tacksam för att jag sov i en skön säng”, ”Jag är tacksam för mina fina barn eller barnbarn”, ”Jag är tacksam för att solen skiner idag”.

 

4. Ställ dig själv en kraftfull fråga.

Bestäm dagens takt med att ställa dig själv en kraftfull fråga. Som till exempel: ”Hur kan jag göra den här dagen fantastisk?” eller ”Hur kan jag berika en främlings liv?”. På detta sätt skapar du ett positivt uppdrag för dagen.

 

5. Prova något nytt varje dag

Bestäm vad du vill prova för ny sak idag. Det kan vara något litet eller stort. Så länge som det är något nytt så blir det spännande. Vilken ny övning ska du prova på gymmet idag? Vilken ny maträtt ska du laga till middag?