TA BORT ALUMINIUMET

Aluminium tillsätts i de allra flesta deodoranter eftersom ämnet drar ihop porerna i huden. Vilket gör att svetten inte kommer ut lika lätt på den plats där man applicerar deon. Men vad gör egentligen aluminum med våra kroppar? Inte så bra saker visar viss forskning. Misstankar om ökad risk för bröstcancer och Alzheimers sjukdom har funnits men inte kunnat konstateras. Norska myndigheter har dock uttryckt en oro för människors hälsa gällandet användandet av antiperspiranter med aluminium efter att ha konstaterat att man kan få i sig 30 till 50 gånger mer aluminium än vad som anses riskfritt genom att använda fel deodorant.

Seniorträning listar här fyra deodoranter som inte innehåller aluminium. 

loccitane-verbena-citrus-cooling-deo-172
L'OCCITANE VERBENA CITRUS COOLING DEO

Citrus Verbena Stick Deodorant neutraliserar doften utan att förändra transpirationsprocessen. Lämnar en lätt och fräsch doft av citrus och verbena. Fri från aluminium salt, alkohol och parabener. 

deonat-aloe-roll-on-1626-102-0000_1.jpg
DEONAT ALOE ROLL-ON

En skonsam deodorant som är gjord på naturliga mineralsalter. Stänger ute bakterier och ger en tunn skyddande hinna, utan att täppa till porerna eller lämna fläckar på kläderna.

Innehåller Aloe vera. Ger skydd och lämnar huden torr och behaglig i upp till 24 timmar. Fri från parabener, alkohol och aluminium klorhydrat.

Sante - Kristalldeo

Förhindrar tillväxt av illaluktande bakterier på ett naturligt sätt, utan att hämma den normala funktionen av svettkörtlar och porer. Långvarig fräschör!

  • Fri från syntetiska parfymer, alkohol, färgämnen och konserveringsämnen

  • Fri från aluminium klorid

Rosenserien

Mild, effektiv och dryg deodorant som håller dig fräsch länge. Från Rosenserien.
Deodoranten har en bas av rättvisemärkt och ekologisk aloe vera gelé som gör den mycket dryg.
Innehåller naturliga salter som förhindrar uppkomst av dålig lukt.
Frisk doft av bland annat citrus och sandelträ.