ANNONS

MR-dagarna slingkollare.jpg
Hörselskadades distrikt i Stockholms län

Visste du att 13,5 procent av Stockholms läns befolkning har en hörselnedsättning?

Det är ungefär 209 000 personer (16-110 år).

Hörselskadades distrikt i Stockholms län är en del av Hörselskadades Riksförbund och verkar för att personer med hörselnedsättning ska kunna vara fullt delaktiga i samhället. Det gör man bland annat genom opinionsbildning, utredning och utbildning.

 

Inom distriktet finns lokalföreningar och intresseföreningar där medlemmarna blir del av en värdefull gemenskap. Föreningarna ordnar olika typer av möten och aktiviteter, alltifrån hörseltillgängliga helgutflykter till intressanta föreläsningar och trivselträffar där medlemmarna möts i en hörselsmart miljö.

 

Som medlem i HRF får man tillgång till ett sammanhang där nedsatt hörsel inte är en begränsning. Alla HRF-medlemmar får också tidningen Auris i brevlådan sju gånger per år, fylld med det senaste inom hörselområdet, goda råd och intressanta reportage.

Den som vill engagera sig mer kan självklart bli aktiv i sin förening och vara med och arrangera olika aktiviteter eller engagera sig i styrelsearbetet. Man kan också vara med och driva intressepolitiska frågor och påverka för ett mer tillgängligt samhälle.

Som medlem i HRF blir du en del av en värdefull gemenskap där du kan få goda råd och utbyta erfarenheter med andra. Samtidigt stödjer du HRFs arbete för bättre villkor för alla som lever med en hörselnedsättning.

HRF driver också rådgivningstjänsten Höresllinjen, dit alla som har frågor som rör hörsel kan vända sig. Du når hörsellinjen på 0771-888 000 eller via webbformuläret på hemsidan, horsellinjen.se. Där kan du också hitta en stor mängd information om sådant som har med hörsel att göra.

 

Har du frågor om hörsel?

Vill du träffa andra i samma situation?

Eller vill du engagera dig i en förening?

Kontakta distriktet på kansli@distriktet.info eller läs mer om Hörselskadades distrikt i Stockholms län på www.distriktet.info.