Pensionär Motion klass
Träning med trivsel som grund

Att medlemmarna ska trivas och känna sig som hemma är minst lika viktigt som träning på Wasa Club. Seniorer är hjärtligt välkomna hit, till ett utbud som hjälper till att bromsa åldrandet och få medlemmarna att må bra på flera sätt.

Wasa Club ligger på Kungstensgatan 44 i Stockholm, ett stenkast från Drottninggatan. Anläggningen befinner sig väldigt centralt men här inne råder lugn och ro.

Medlemmarna trivs så pass bra att de ofta tittar förbi för att läsa tidningen, ta en kopp kaffe och bara njuta av atmosfären. Personalen som jobbar på Wasa Club pratar gärna en stund, medlemmarna umgås också med varandra.

Att träningen bidrar till ett långt liv vet de flesta, men fysisk träning förebygger även hjärnans sjukdomar och motverkar demens. Här erbjuder man allt som behövs för att må bra på alla plan: Träning av kondition, styrka, rörlighet och balans, cirkelträning, massage och avslappning som bidrar till bättre sömn, kul med andra seniorer och ett större socialt nätverk, som även det i allra högsta grad bidrar till välbefinnandet.

På Wasa Club premieras de äldre medlemmarna. De får alltid en introduktion i två steg. Först en rundvisning och en personlig hälsoplan. Därefter en introduktion med en kunnig personlig tränare. Det är en stor trygghet, inte minst för den som är ovan.

En av de som valt Wasa Club är Liselotte Lindén. Hon var utmattad efter att ha stöttat sin man under en lång sjukperiod. När han avled tog sorgen vid.

–Det var ett stort steg för mig att komma hit, att välja friskvård för mig själv. Jag är glad att jag gjorde det. Mottagandet här är så kunnigt, gediget och bra. Men framför allt är alla mycket förstående och tar hänsyn till individen, säger hon.

 

–Som många andra har jag en del krämpor. Det är bara att berätta om dem, så anpassas träningen därefter. Jag har bland annat varit med på ledarledda pass med inriktning på styrka, balans och rörlighet, samt tränat cirkelträning med andra seniorer.

På Wasa Club tränar alla efter sina förutsättningar. Mottot är: Nå dina mål och ha kul. Man jobbar tillsammans för varaktiga förändringar.

Hos Wasa Club har man sett så många nya medlemmar som först känt sig svaga eller nere och sedan gradvis blivit både starkare och gladare. Träningen är en viktig tårtbit i livet som påverkar fysik, hjärnans åldrande och inte minst vår sinnesstämning. Om träningen faller på plats gör även andra bitar det. Många medlemmar har kunnat trappa ner eller till och med sluta ta sin medicin mot högt blodtryck, depression, smärta, sömnsvårigheter och artros.​

Är du intresserad av att komma igång med träningen? Kontakta Ida på ida@wasaclub.se för att veta mer och boka en personlig hälsoplan.

Hantlar