Skärmavbild 2019-02-06 kl. 11.54.11.png

Lätta stavgångspromenader i vackra miljöer. Kom i form under semestern och upplev storslagen natur och dagsutflykter till världsarv.

En vår eller sommarresa till Bad Gastein med vandring på schemat blir en upplevelse du aldrig kommer att glömma. Njut av fantastisk natur, god mat och trevliga dagsutflykter under STS Alpresors vandringsresa ”Nordic Walking”.

 

Alla vandringar leds av STS Alpresors egna guider som är utbildade på orten. De känner väl till miljön och har goda kunskaper om naturlivet, väder och kultur. Säkerhetsnivå är hög och man följer det reglemente som finns upprättat för alpina vandringar på respektive ort. Vandringarna är mellan 8 och 15 kilometer på skiftande underlag. På turerna finns alltid en skandinavisk talande reseledare från STS Alpresor.

Utrustning och klädsel
Det går att köpa bra och prisvärd utrustning i sportaffärerna i Bad Gastein, men eftersom vandringarna startar på en söndag då inga affärer håller öppet måste man ändå ha tillräckligt med utrustning och kläder med sig för att kunna gå med redan från början. Ryggsäck är mycket bra att ha med sig, det behöver inte vara någon avancerad modell då huvudsyftet är att få plats med regnkläder och vattenflaska. Det är viktigt att man hela tiden fyller på vätskeförrådet i kroppen. Tag därför alltid med vatten på vandringarna. Det enklaste sättet är att fylla på en PET-flaska som finns att köpa med läsk eller mineralvatten i handeln.
Vandringarna sker på många olika underlag, alltifrån asfalt och grus till rena naturstigar. Ett par promenadskor med grövre sula är därför bättre än tunnare joggingskor. 

Räkna med att det kan bli alla möjliga slags väder och mycket varierande temperaturer. Den gamla kända tesen om att ha flera lager som man kan ta av och på efter behov gäller fortfarande. Dagens sportklädstillverkare har passande funktionsmaterial som både transporterar fukt bort från kroppen, håller dig torr och skyddar från kyla. Undvik att ha bomull närmast kroppen då detta suger åt sig fukt vilket kan kyla ned dig och börja skava. Dessutom kan en vind och regnskyddade jacka vara att rekommendera.

Packa ryggsäcken rätt inför vandringsturen
Innan det är dags att ge sig ut på tur gäller det att packa ryggsäcken rätt. I Alperna kan vädret vara mycket varierande med sol ena stunden och kylande regn den andra. Det gäller alltså att vara förbered med rätt utrustning för att vandringsupplevelsen ska bli så lyckad som möjligt – samtidigt som du inte vill släpa på onödig vikt. När det kommer till ryggsäck finns det en uppsjö av olika typer på marknaden. Ett tips är att välja en funktionell och smidig dagsryggsäck som går att knäppa runt midjan för extra avlastning.

 


Att promenera bland Bad Gasteins bergstoppar och storslagna natur är nästan magiskt. Lite varstans gömmer det sig även många mysiga bergshyttor som serverar god mat och bjuder på fantastiska vyer.  Ett exempel är Oberer Astenalm, en mysig hytta som ligger belägen 1 212 m ö h i Böckstein på väg upp mot Nassfeld/Sportgastein. Här serveras närproducerade delikatesser i en otroligt mysig miljö. Snart är det kanske du som tillsammans med trevligt sällskap sitter runt ett bord där och tar en paus inför den fortsatta vandringsfärden.

Vandringsresa.png
Skärmavbild 2019-02-06 kl. 11.54.44.png