Pistill inspirerar

I världens mest singeltäta stad hungrar många efter beröring. Pistill vill inspirera människor till att älska sig själva mer och våga njuta. Inte minst i Stockholm.

TinaHagelin.jpg

Beröring och närhet ger ökad energi. När vi rör vid varandra utsöndras ett hormon som heter oxytocin som sprider känslor av välbehag till kropp och själ och får oss att må bra. Den sexuella energin i kroppen är livsenergi, och tar man inte hand om den så leder det till ohälsa.

Butikskonceptet Pistill grundades av Tina Hagelin och butiken öppnades i december 2005. Målet var att skapa en oas framför allt för kvinnor och dess hälsa och inre välbefinnande. Ordet Pistill kommer från blommans kvinnliga könsorgan. Pistill erbjuder en "handplockad bukett" av produkter som man vet att människor uppskattar och finner njutning av. Floran är avsedd att tala till alla sinnen och speglar områden så som lust, kropp, doft, hälsa, musik, litteratur, film, choklad mm.

IMG_9814.jpg
IMG_9964.JPG

Tina berättar att visionen är att vara en inspirationskälla för ökad sensualitet och inre välbefinnande. Att inspirera och erbjuda människor kvalitetsprodukter som leder till ökad njutning. Drivkraften är att verka för människors sexualitet och hjälpa människor att finna balans mellan fysiks hälsa och inre välbefinnande. Att inspirera människor till att stärka sin kroppsliga självkänsla och att känna mer kärlek till sig själv.

 

Knip dig till ökad hälsa

Var tredje kvinna i Sverige har en nedsatt bäckenbottenmuskulatur. Fler och fler har dock upptäckt de livsförbättrande fördelarna med att stärka sin bäckenbotten. För oavsett om du lider av inkontinens, eller har svårt för att nå orgasm, kan något så enkelt som knipövningar vara nyckeln som stegrar ditt välmående på allvar.
Det är genom knipövningar som du kan träna upp muskulaturen i bäckenbotten. Något som i sin tur gör att blodtillförseln i området ökar. Men att hitta knipet är inte alltid helt lätt. Pistills KNIP-paket hjälper dig på traven.
Paketet innehåller de verktyg som du behöver för att lyckas med din träning:

KNIP: En träningskula som hjälper dig att träna rätt slidmuskler, få snabbare resultat och ger effektivare träning.

BALANCE: Vattenbaserat glidmedel med yoghurt och prebiotika som vårdar och återfuktar dina slemhinnor.

CLEAN: Rengöringsgel för din kniipkula.

KNIPGUIDE: Träningsguiden ”KNIP” ger dig råd om hur du på bästa sätt genomför din träning.  

 

Pistill och vården

Pistill arbetar tillsammans med vården och äldreomsorgen och det är många kvinnor som besöker butiken med obehag som inkontinens, vestibulit eller som har haft livmoderhalscancer. Ibland hänvisar vården patienter till Pistill och ibland hänvisar personalen på Pistill sina kunder till vården. Det är viktigt att bygga dessa broar anser Tina som även har ett samarbete med Göteborgs stad om äldres sexuella hälsa.

– Jag tog fram konceptet ”Livslust 60+” åt dem där jag har handplockat ett antal olika produkter som berör målgruppen. Göteborgs sju stadsdelsnämnder har tagit in dem till sina permanenta visningsmiljöer och likväl som du kan gå och titta på käppar kan du nu gå och titta på sexhjälpmedel. Bara för att du är 60, 70, 80 eller 90 år gammal betyder det inte att du har ett mindre behov av närhet och kärlek.

FAKTA

Butiken hittar du på Drottninggatan 100 i Stockholm.
Vill du ringa till Pistill så gör du det på
08-411 66 66.

Vill du hitta mer information om vad Pistill erbjuder så surfar du in på www.pistill.se.