shutterstock_1113343940.jpg
VETT OCH ETIKETT
I OMKLÄDNINGSRUMMET

Vad är omklädningsrummet för något? Är det gymmets hjärta där man samlar kraft eller varvar ner. Eller är det en plats där man slipper allt städansvar och hänsyn? Där fokus enbart ligger på en själv inför ett stundande träningspass eller efter ett. Seniorträning går nu igenom vett och etikett i omklädningsrummet.

Bastun
Sitt på en handduk! Hur svårt ska det vara. Oftast står denna uppmaning på en skylt utanför bastun. Trots det så sitter det nästan alltid en svettig rumpa direkt på bastubänken. Är det på riktigt någon som tycker att det är mysigt med gamla rumprester från okända personer på sin handduk?

 

Torka av fötterna i duschrummet

Vi kan lova dig att du har varit med följande scenario: Du är nyduschad och påklädd efter ett bra träningspass. Resten av dagen känns enkel och du mår nästan oförskämt bra. Då plötsligt så kliver du i en pöl och dina rena strumpor blir blöta och obekväma. Fan också! Vem är så korkad att den inte torkar sina fötter i duschutrymmet? Du tittar dig omkring och märker till din förvåning att det är minst 30% av personerna i omklädningsrummet.

Onödig trängsel

Du kommer in i omklädningsrummet och hittar ett ledigt skåp för dina kläder. Det är lediga skåp runt omkring ditt. Skönt tänker du, då blir det ingen trängsel när man ska byta om efter duschen. När du kommer tillbaka till omklädningsrummet efter träningspasset upptäcker du att trots flera lediga skåp runt om i omklädningsrummet så sitter det nu hänglås på skåpen precis intill ditt. Stressen smyger sig inpå. Nu gäller det att skynda sig så att du är klar innan dina skåpgrannar kommer. Varför vill folk trängas i onödan?