MÖT THE ICEMAN

Vi lever i en värld full av självbetitlade healers och mirakelkurer som du kan prova. Men så finns det även de där få personerna som kan visa på vetenskapligt stödda resultat som nästan framstår som riktiga mirakel. Wim Hof har gång på gång förvirrat och överträffat logiken. På de kommande sidorna får ni lära känna The Iceman.

Han har suttit i isbad i över två timmar utan att hans kroppstemperatur sjunker. Han har bestigit Mount Everest klädd endast i ett par shorts, och sprungit ett maraton i öknen utan att dricka något vatten. Wim Hof har till och med bevisat i ett laboratorium att han genom sin mentala styrka och andningsteknik kan stå emot bakterier. Men han är inget naturfenomen. Enligt Wim Hof kan vem som helst göra det han gör. Man behöver bara lära sig hans metod – The Wim Hof Method. Genom en kombination av kyla, andningsteknik och mentalt fokus, kan vem som helst åstadkomma saker som dom tidigare trott var helt omöjliga.

Wim Hof - Poland - One arm bandit.JPG

Den tjugonde dagen i april 1959, föddes Wim Hof i Sittard i Holland. Idag innehar han 26 olika världsrekord. Runt om i världen har han utmanat sig till det yttersta. Han har bland annat sprungit två häpnadsväckande maraton. Ett i minus 20 grader norr om polcirkeln i Finland, klädd endast i shorts och skor kom han i mål efter 5 timmar och 25 minuter.

Innan han blev The Iceman så var han en vanlig förälder till fyra barn. Med skillnaden att han tog hand om barnen på egen hand efter att hans fru gick bort 1995. Hon hade mått psykiskt dåligt under en lång tid och diagnostiserats som schizofren. Till slut orkade hon inte längre och tog livet av sig. Den enorma sorgen av hans frus bortgång blev också till en djup motivation för Wim. Han fick lugn och frid av sina andningsövningar och genom att simma utomhus i det kalla vattnet. Men han hade också en enorm vilja efter att hitta svar. Så han gav sig ut i världen.